3 Şubat 2024 Cumartesi

Karanlık Gece (2022)

 


Etkileyici, hüzünlendirici, düşündürücü bir film Karanlık Gece (2022) ve biraz da yorucu. Yorucu olması herhalde düşündürücü olmasından geliyor. Hayatın adaleti, insanların adaleti, insanların ortak çıkarları doğrultusunda ve düzenlerinin (yanlış bir düzen olsa da) bozulmaması yolunda ne kadar  acımasız ve kötü olabileceği hakkında düşündürüyor. Ondan sonra da hayatlarına gayet rahat devam ediyor gibiler maşallah. İshak hariç..

Küçük bir yere yeni gelen farklı bir yabancı olmanın olası zorlukları, vicdan azabının dayanılmaz ağırlığı ve linç kültürü hakkında da düşündüren bir film bu. Çok sevdiği birini kaybedip cesedini bile bulamamanın insana ne kadar büyük bir acı verebileceği ve hatta deli edebileceği hakkında da.


Berkay Ateş, İshak karakterini çok güzel oynamış bence, çok etkilendim, çok beğendim. Döktürmüş. Filmin bütün oyuncuları başarılı. 


Konusu: Giden Gelmez Dağları yakınındaki bir dağ köyünde yaşayan 27 yaşındaki İshak, köye atanan genç orman memuru Ali'nin kuşkulu bir şekilde ortadan kaybolmasından sonra köyünü terk etmiştir. Amatör bir müzisyen olan genç adam, kendisinin de rolünün olduğu bu olaydan 8 yıl sonra, ağır hasta olan annesinin isteği üzerine istemeyerek geri döner. 


Geçmişte yaşananların ağırlığı karabasan gibi üstüne çökerken, yaşadığı büyük vicdan azabı ve adalet arayışı onu eski tanıdıkları için itici ve tehlikeli biri haline getirir. Kendi köyünde, beraber büyüdüğü arkadaşlarının arasında istenmeyen adam haline gelen İshak, arayışına kararlı bir şekilde devam eder. 



Yönetmen

Özcan Alper

Oyuncular

Berkay Ateş (İshak)

Cem Yiğit Üzümoğlu (Ali)

Taner Birsel (Ferhat)

Pınar Deniz (Sultan)

Sibel Kekilli (Sırma) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder