3 Ağustos 2019 Cumartesi

Sade Türk Kahvesinin Yanında Damla Sakızlı Su


Tadına ilk defa Safranbolu Eski Çarşı içindeki kafelerden birinde baktığım çok güzel bir şey. Daha önce damla sakızlı Türk kahvesi içmişliğim var ama sade Türk kahvesinin yanında damla sakızlı su servisini daha fazla beğendim, hatta "Bayıldım" diyebilirim.




















Eski Safranbolu gezilmesi keyifli bir yer, orada sadece 1.5 gün geçirdim, bir kere daha gidip daha fazla kalmak isterim. Çarşısı ayrı güzel, taş sokaklar, eski yapılar, bir sürü lokumcu, ahşap veya ferforje masa ve sandalyeleri olan mekanlar, tepenizde üzüm asmaları vesaire. Nostaljik bir havası olan, insana huzur ve keyif veren bir çarşı. AVM'de gezmek böyle bir yerde gezmenin yarısı kadar zevkli değil. 


Çarşıda akşam gezmiştik, bir de kahvaltı ettikten sonra, sabah saatlerinde dolaşalım dedik. Türk kahvesi ile damla sakızlı su içmek o sırada kısmet oldu işte. Bir mekana oturduk, kahve istedik, bu 
şekilde geldi. 


 Soğuk suyun içine damla sakızı macunu koymuşlar, kaşık da var, kahveden bir yudum aldıktan sonra sakızın bir kısmını emiyorsun; şahane gidiyor. Tepside ayrıca lokum ve karadut şerbeti de vardı. Çok lezzetli bir kahve sunumu idi. Unutulmadı, hatta hakkında yazı yazıldı bu yüzden. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder