21 Şubat 2022 Pazartesi

Uzun Bir Gece (1987)



Bir yasak aşk hikayesi Uzun Bir Gece (1986). Baş rollerde Hülya Avşar, Aytaç Arman, Yaman Okay üçlüsü yer alıyor. Kadroda Menderes Samancılar da var. Necati Cumalı tarafından yazılan bir hikayeden uyarlanmış kaliteli, güzel bir film. Beğenerek izledim, tavsiye ederim. 
Konusu şöyle: Gülsüm, daha çocuk yaşlardayken köyün sokaklarında atının üstünde çizmeli kedi gibi dolanan Selman'a aşık olur. Selman'ın çizmeleri önemli, bunu filmi izlerken anlıyorsunuz. 

Daha sonra Selman köyden bir kızla evlenir. Zaman geçer, Gülsüm büyüyüp çok güzel bir genç kız haline gelir. Aralarında bir ilişki başlar. Gülsüm'ün annesi durumdan rahatsız olur ve kızını başka bir köye yollar. Ablasının yanına galiba. 

Gülsüm burada Selman gibi çizmeleri olmamakla beraber aslında değeri bilinse kendisine gayet iyi bir hayat arkadaşı olabilecek bir adam olan Zekeriya ile evlenir. Bir süre sonra  Selman tekrar ortaya çıkar ve Gülsüm'ün hayatına bir kere dalma talebinde bulunur.  Bu talebin sonuçlarını yazmayayım tabii, filmin tadı kaçmasın. 

Yönetmen Süreyya Duru.  Kendisine buradan teşekkür ediyorum, bence gayet güzel bir film yapmış, oyuncu seçimleri de iyi, oyunculuklar da. İzleyecek olanlara iyi seyirler dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder