30 Eylül 2020 Çarşamba

Gua Sha Taşı

Müşterim için ünlü kadınların güzellik sırları tarzında bir yazı yazarken karşıma çıkan taş türü. Merak ettim ve "Bu da neymiş?" diye bakınmaya başladım tabii; bu makale yazarlığı ve içerik editörlüğü yaptığım yıllar içinde rutin haline gelen bir şey benim için. Neyse, konuya gelelim, gua sha taşı geleneksel olarak yeşim taşı veya kuvarsdan yapılan ama plastik versiyonları da olan bir taş. Ciltteki kan dolaşımını arttırmak ve cildi güzelleştirip şekillendirmek için kullanılıyor.

























Gua sha taşları ile nazikçe yüz masajı yapmak göz altındaki şişliklerin inmesini, torbaların azalmasını ve cildin daha canlı görünmesini sağlıyor. Birçok kullanıcı gua sha yüz masajı ile elmacık kemiklerinin ve çene çizgisinin daha belirgin, yanakların daha kabarık hale geldiğini belirtiyor. 


Bu Çin kökenli masaj tekniğinin doğru uygulandığı takdirde kan akışını ve lenfatik dolaşımı arttırarak ten rengini açabileceği, kırışıklıkların görünümünü yumuşatabileceği, yüz çevresini sıkılaştıracağı, cilt tonunu ve dokusunu iyileştirebileceği söyleniyor. 


Cilde gua sha tekniği ile masaj yapmak basit görünüyor ama etkili bir sonuç almak için doğru hareketi, açıyı ve basıncı bulmak gerekiyor. Sürtünmeyi azaltmak için önce bir nemlendirici veya serum sürmelisiniz. Taşı yüze paralel tutmak ve çok sert olmayan, eşit bir baskı uygulamak lazım. Bu işi bir profesyonele de yaptırabilirsiniz tabii. 


En iyi sonuçlar için saf yeşim veya pembe kuvars taşıyla hazırlanmış ürünler tavsiye ediliyor. Piyasada uygun fiyatlı sentetik çeşitleri de var ama bunlar aynı etkiyi yapmayabilir, ayrıca cildi tahriş etmeleri riski de var.

Aktif sivilceler, rozacea veya egzama gibi cilt sorunları olanların bu taşları kullanmamaları gerekiyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder