4 Şubat 2021 Perşembe

Meltem'in Yaptığı Pankek

Yanında sürülebilir çikolatayla, reçelle falan lüp lüp yenilesi bir şey Meltem'in yaptığı pankek; bir gün bloga yazarım diye boy boy fotoğraflarını çekmiştim, dün niyetlenmiştim ama yazamadım, bugün yazayım bari.

























Tarifini de not etmiştim, bir yandan onu da verelim. 

Pankek Tarifi (5 - 6 kişilik) 

Malzemeler 

2 yumurta 

1,5 su bardağı toz şeker 

1,5 çay bardağı sıvı yağ

2,5 su bardağı un (Aşağı yukarı) 

2,5 su bardağı süt 

Kabartma tozu 

Yapılışı 

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Ardından yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Sütü ilave edin. Unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyin. Malzemeler güzelce karıştığında pankek hamuru hazırdır. 



Sonra bu hamuru aşağı yukarı su bardağı çapındaki halkalar halinde tavaya koymaya başlıyorsunuz. Meltem tavaya yağ koymadan, kısık ateşte pişirdi. 


Parçaları tavaya kepçe veya kalıp kullanarak koyabilirsiniz. Bir yöntem de şişe kullanmak. Bunun için hamur şişenin içine koyuluyor, kapağında bir delik açılıyor ve pankek hamurunun o delikten tavaya doğru zarafetle süzülmesi sağlanıyor.



Tavadaki pankekin üstü göz göz olduğu zaman altı pişmiş demektir, çevirebilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder