4 Ocak 2021 Pazartesi

Efibadem


İçinden badem geçen bir kurabiye çeşidi. Oldukça lezzetli, yanında soğuk meyve suyuyla bayıla bayıla yedim, yine olsa yine yerim. Çayla kahveyle de gayet iyi gider. 























Merkezi Gökçeada'da olan, Çanakkale'de de şubeleri bulunan
Meydani Pastanesi ürünleri arasında yer alıyor. 


Pastanenin sahibi Ergin Çelik, Gökçeada'da yüzyıllardır yapılan ve özellikle adadaki Rumların yılbaşında, bayram günlerinde falan yapıp konuklarına ikram ettikleri bu kurabiyeyi çocukluğunda çok yemiş. Sektöre girdikten sonra birkaç yıl boyunca aynısını yapmayı denemiş ama sonuç tatmin edici olmamış. Sonra bir arkadaşının tavsiyesiyle ada sakinlerinden Madam Efi ile görüşmüş. Ondan yardım alarak çocukluğunda yediği kurabiyeyi yapabilmiş ve efibadem kurabiyesi adıyla piyasaya sürmüş. 


Efi badem kurabiyesinin temel malzemeleri tereyağı, un, şeker ve badem. Meydani Pastanesi'nde üretilenlerde katkısız tereyağı, badem ağaçlarından toplanan bademler, taş değirmenlerden elde edilen un gibi. adadan sağlanan ürünler kullanılıyor ve kurabiyeler el emeğiyle hazırlanıyor. 


İnternet üzerinden sipariş verebiliyorsunuz, 2 yıl önce yapılan bir röportaja göre her yıl yüz binlerce adet üretiliyormuş ve ülkenin her yanına gönderiliyormuş. Bademli un kurabiyesi olarak da geçiyor ama tadı un kurabiyesinden daha hafif. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder