17 Aralık 2019 Salı

Geleneksel Yılbaşı Dekorasyonu (100 Fotoğraf)


Geleneksel yılbaşı dekorasyonu kırmızı ve yeşil renkleri ille de içerir. Bu renkleri türlü şekillerde kullanabilirsiniz.




















Mesela kırmızı renkli süslerin ağırlıkta olduğu bir yılbaşı ağacı hazırlarsınız ya da yılbaşı masası kurarken bu renkleri de kullanırsınız. Geleneksel bir yılbaşı dekorunda her zaman bir çam ağacı ve yılbaşına özgü yeşillikler vardır, böylece yeşil rengi işin içine zaten katmış olursunuz.




Yılbaşı biraz da parıltı, ışıltı, hatta abartı demektir ama siz yine de çok abartmayın. Evde yılbaşı partisi verecekseniz ortaya renkli ve çarpıcı bir görünüm çıkarmaya çalışın ama fazla karışıklıktan kaçının. 




Yılbaşı çorapları da geleneksel bir yılbaşı dekorasyonu için kullanılması gereken aksesuarlar arasında yer alır. 




Gerçek bir ağaç tartışmasız daha geleneksel bir alternatiftir ama yapay ağaçlar dekorasyon sürecinin daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlar. Yeni yıl yaklaşırken piyasada boy boy, çeşit çeşit yapay yılbaşı ağaçları bulabilirsiniz. 



Küçük olanlar evinde yeterince yer olmayanlar için güzel bir alternatif teşkil ediyor. Bunlardan 3 - 5 tane alarak evinizin farklı yerlerine koyma yoluna da gidebilirsiniz. Antre dekorasyonu için kullanabilirsiniz mesela, güzel görünür ve misafirlerinizin içeriye adım atmaz havaya girmelerini sağlar. Ayrıca masayı süslemek için kullanabilir, mutfağa ve banyoya koyabilir, bir sehpanın üstüne yerleştirebilirsiniz. 












Yeni yılda evde geleneksel tarzda bir yılbaşı dekoru hazırlamak istiyorsanız güzel bir şekilde hazırlanmış hediye paketlerini de işin içine katmalısınız. Bu bir yılbaşı klasiği sayılır. Paketler çoğu zaman yılbaşı ağacının dibine veya yakınına dizilir. Ayrıca masadaki tabakların üstüne minik hediye paketleri koymak gibi farklı atraksiyonlar da düşünülebilir. 





Bildiğim kadarıyla en geleneksel yılbaşı renkleri kırmızı ve yeşildir. Bunları beyaz, altın ve gümüş renkleri takip eder. Ama biraz araştırma yaptığınız zaman mavi, yeşil, mor gibi renklerle hazırlanmış birçok yılbaşı dekorasyonu fikri de görebilirsiniz. İyi bir görüntü oluşturmak için dikkat etmeniz gereken şey birbirini güzel bir şekilde tamamlayan renkleri kullanmaktır. Dekorasyonu belirli bir renk paletine göre planlarsanız ortaya daha uyumlu ve şık bir görünüm çıkar.





Yılbaşı ekose desenli kumaş çeşitleriyle tasarlanmış aksesuarları da sıklıkla görebilirsiniz evde yılbaşı konulu görsellerde. Kırmızı rengin mutlaka yer aldığı ve ona daha çok yeşil, sarı, beyaz ve siyah renklerin eşlik ettiği bu desen pek çok yerde kullanılır: Yılbaşı sepeti veya paketlerini süslemek için, masa ya da koltuk örtüsü olarak, yastıklarda, havlularda, peçetelerde, şişe ve kavanoz süslemesi için, çelenklerde, ağaç süslerinde vesaire. 















Yukarıdaki fotoğrafların bazılarında yılbaşı çiçekleri ve bitkileri de yer alıyor. Bunlar şömineleri, merdiven trabzanlarını süslemek için veya masa ortası süsünün bir parçası olarak kullanılıyor ya da vazolara, kavanozlara yerleştirilerek ortama yılbaşı ruhu ve renk katıyorlar. Belli başlı yılbaşı bitkileri çoban püskülü, kokina, ökse otu, Atatürk çiçeği, Noel gülü, beyaz kasımpatı, siklamen ve açelyadır. Çam kozalakları da yılbaşı süslemeleri için çok kullanılır. 




Yılbaşı çelenkleri en çok kapıları ve pencereleri süslemek için kullanılıyor. Bunun dışında şöminenin üstündeki duvara, merdivenlere ve büyük aynaların önüne de asılıyorlar.







Fuşya, mor, pembe renkli yılbaşı aksesuarları ne kadar cazip görünse de evinizde geleneksel tarzda bir yılbaşı havası yaratmak için yılbaşına özgü yeşilliklerle birlikte kırmızı ve altın renklerini kullanmanız tavsiye edilir. Buna biraz da krem ve gümüş rengi ekleyebilirsiniz. 


Klasik tarz yılbaşı dekoru hazırlanırken şöminelerin veya büfelerin üstünden, raflardan aşağıya yılbaşına özgü yeşillikler sallandırmak adettendir. Bunların arasına mumlar ve aksesuarlar yerleştirebilir, çoraplar asabilirsiniz. Yeşillikler masayı süslemek için de kullanılır. 





Küçük bir yılbaşı ağacını masa orta süsü olarak kullanabilirsiniz.


Yemek tabaklarının üstüne minyatür birer yılbaşı çelengi koyabilirsiniz.


Altın rengi (Dore) yılbaşı sofralarına zengin ve ışıltılı bir hava verir.






Eliniz böyle şeylere biraz yatkınsa evde yılbaşı süsleri hazırlama işi size eğlenceli gelebilir. Yaratıcılığınızı kullanarak misafirlerinizin hayran kalacağı aksesuarlar hazırlayabilirsiniz. İşte hazırlanması hiç de zor görünmeyen birkaç örnek:




Tekerlekli bir servis masasının etrafında oluşturulan şu görüntünün güzelliğine bakar mısınız? Güzel bir çelenk, iki minyatür çam ağacı, bir kar küresi ile ne kadar hoş bir dekor yaratılmış. Yandan vuran ışığın etkisini de göz ardı etmemek lazım tabii.


Bu bir dış kapı süslemesi fotoğrafı ama mesela salon kapısına da buna benzer bir süsleme yapılabilir.


Bu da güzel bir yılbaşı duvar dekorasyonu alternatifi. 


Yılbaşı dekorasyonu konulu bir yazının daha sonuna geldim. Fakat aşağıya doğru devam ederek daha fazla fotoğraf görebilirsiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder