26 Eylül 2019 Perşembe

Christina Greve Yaşam Tarzı ve Yemek Fotoğrafları



Bugünlerde yemek fotoğrafçılığı konusuna daldım, hatta dalmışken profesyonel fotoğrafçıların eserleriyle ilgili birçok içerik hazırlamayı düşünüyorum. Christina Greve yaşam tarzı ve yemek fotoğrafları konusu da bu konuları araştırırken çıktı karşıma.




















Aynı zamanda yaşam tarzı ve fotoğrafçılık konularında danışmanlık da yapan bir insan kendisi. Danimarka'da yaşıyor ve çevrim içi olarak dünya çapında eğitim veriyor. Çalışmaları birçok blogda, kitapta ve uluslar arası dergilerde yer almış.


Çoğunlukla karanlık bir arka plan ortamında çekilmiş olan Christina Greve fotoğrafları için "romantik, vintage, zarif" gibi sıfatlar kullanılabilir sanırım. Bazıları ilk bakışta soğuk görünebilir ama aslında rahatlatıcı, sıcak, yumuşak bir havaları var.





Taze ve zarif bir stili olan Christina Greve yaşam tarzı ve yemek fotoğrafları insanı çekiyor, beni çekti en azından. Bloguna bir daldım, zor bela çıktım, baktıkça bakası geliyor insanın. Bir de insan profesyonel fotoğrafçılık ve fotoğrafçılar konusuna dalmışsa işte...



Greve bu işlere 2009 yılında kadınları fotoğraflayarak başlamış. Epeyce bir süre böyle gittikten sonra yaşam tarzı fotoğrafçılığı alanına girmiş ve bu onun tutkusu haline gelmiş.






 Daha çok çiçek aranjmanları, yiyecek ve manzara fotoğrafları çekmeyi seven bu yetenekli ve başarılı kadın, hayat felsefesini şöyle ifade ediyor: Gerçek ol, nazik ol, yeteneğini takip et, kalbinden yarat, en önemli olana odaklan ve hayattan zevk almak için yavaşla.




Christina Greve, insanı iyi bir fotoğrafçı yapan şeyin kameranın türü olmadığını, pratik yapmak olduğunu; herhangi bir kamerayla, hatta iPhone'unuzla bile harika fotoğraflar çekebileceğinizi söylüyor.  Aşağıdaki fotoğrafı ne demek istediğini daha iyi anlatmak için hazırlamış. Birini eski iPhone'u ile, diğerini Canon DSLR kamerası ile çektiği bu fotoğraflar hiç de farklı görünmüyor.


Greve'e göre önemli olan şey bir fotoğrafçı olarak çekime kattığınız tutku ve yaratıcılıktır. Yaratıcılığınıza odaklanmalı ve kişisel imzanızı bulmaya, görsel hikayeler anlatma becerinizi geliştirmeye çalışmalısınız.



Aradan çekileyim ben artık. Ama seçtiğim fotoğraflar bitmedi, başka görseller de ekleyeceğim. Ziyaretiniz için teşekkürler, yine bekleriz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder