21 Ağustos 2019 Çarşamba

Yunan Tarzı Gelinlik


Google görsellere baktığınız zaman birçok Yunan tarzı gelinlik modeli görebilirsiniz ama bunların bazıları alakasız görünüyor bana. Alakalı bulduklarımın fotoğraflarından oluşan bir yazı yazmayı ne zamandır istiyordum. Grek tarzı gelinlik olarak da anılan bu modellerin bazı tipik özellikleri oluyor. Gerçekten antik Yunan kadın elbiseleri tarzında bir gelinlik istiyorsanız, bu özelliklere dikkat etmeniz gerekiyor.





















Hafif de olsa dökümlü oluyorlar mesela. Etekleri geniş bir şekilde yanlara doğru açılmıyor, aşağıya doğru akıyor. Drape detayı çok görülüyor bu modellerde. Tek omuz da öyle. Bazılarında kollar yırtmaçlı oluyor veya bir miktar kumaş omuzdan aşağıya doğru uçuşuyor.





 Yunan tarz gelinlik modellerinde görülen başka bir özellik de göğüs altından geçen enine bir şeritle bölünmüş olmaları. Robadan kesim gelinlik olayı yani. Bu şerit genellikle antik görünümlü taşlarla veya boncuklarla işlenmiş bir kemer görünümünde oluyor. Bazı modellerde şeridin üstündeki süsleme askılarda veya kolda da kullanılıyor. Ayrıca, kimilerinde bu bölünme olayı bel kısmında oluyor.


Yukarıda gördüğünüz Yunan tarzı kısa gelinlik bu modelin tipik özelliklerini taşıyor mesela. Drapeli, dökümlü, tek omuzlu, belinde antik bir havası olan altın rengi bir kuşak var ve o kuşağın bir kısmı kolda da kullanılmış. 

Bir blog yazısının daha sonuna geldik sayın seyirciler. Kalan fotoğrafları da eklediğim gibi yayınlıycam. Ziyaretiniz için teşekkürler.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder