22 Mart 2019 Cuma

Harem Çoktur, Hala Yoktur


Gebze'den bir duvar yazısı. Gebze - Harem minibüsünü bekleyen sabırsız bir vatandaşın feryadı büyük ihtimalle.



















Baya sabırsız biri olmalı, çünkü öyle uzun süre bekletmez o minibüsler. Benim de o durakta çok beklemişliğim vardır ama bu olmayacak artık veya bir sebeple mecbur kalırsam olacak ancak. Çünkü Gebze - Halkalı banliyösü faaliyete geçti ve mis gibi banliyö dururken neden bineyim insanları üst üste bindiren, her köprü başında yolcu gelecek diye dakikalarca bekleyen o minibüslere yani?

Banliyö çok iyi oldu tabii ama gerek bu projeyi, gerek Kadıköy metrosunun Gebze'ye kadar gelmesini yıllarca beklettiler ve Gebze'de yaşayanları Harem minibüslerine mecbur ettiler bunca zaman, anlatamam buna ne kadar sinir olduğumu. Zaten severek kullandığım Gebze - Haydarpaşa banliyösü, ortadan kalkınca daha da değerli hale geldi, her zaman burnumda tüttü. Onun yeri başkaydı, Haydarpaşa'da inip etrafa bakmak, dönerken büfeden bir dergi almak, onu okuya okuya yolculuk yapmak keyifliydi.

Şimdiden sonra o durakta veya başka bir durakta Harem minibüsünü bekleyenlerin sayısında bir azalma olur mu? Bir tanecik kesin olur gerçi, bu banliyö varken ben gidip onu beklemem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder