31 Temmuz 2019 Çarşamba

Fırında Sıcak Helva


Özellikle rakı - balık sonrasında yemeyi sevdiğim bir tatlı.




























Yapılması da gayet kolay  hesapta ama ben bir kere denedim, beceremedim. Hazırlanmasında bir şey yok da, fırınla ilgili bir şeyler ters gittiydi galiba. Fakat şimdi yazarken canım istedi, yine deniycem.



Fırında sıcak helva yapmak için 250 - 300 gram tahin helvasını elle parçalayıp veya küp küp kesip 1 çay bardağı süt, 2 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ile güzelce harmanlamak ve karışımı iyice ezmek gerekiyor. Bu karışıma azıcık limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz. 


Sonra helvayı 1 - 2 cm. yüksekliğinde olacak şekilde küçük güveçlere veya fırın kaplarına koyuyor ve 180 dereceye ayarlanmış sıcak fırına koyuyorsunuz. 6 - 8 dakika kadar sonra üstü kızardığı zaman tatlı yenmeye hazır hale gelmiş oluyor. İsterseniz üstüne fındık, badem, ceviz gibi bir şeyler de serpiştiriyorsunuz ki ben isterim. 

(Gördüğünüz helva bir Eskihisar Sahil Restaurant yapımıdır.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder