21 Kasım 2018 Çarşamba

Yılbaşı Dekorasyonu


Geleneksel olarak süslenip ışıklandırılmış çam ağacı formunda bir yılbaşı ağacı, parıltılı süsler, mumlar, ökse otu dalları, ekose desenli aksesuarlar, yılbaşı çiçeği olarak da bilinen kokina çiçeği, şık bir şekilde ambalajlanmış hediyeler, çoban püskülü bitkisi, yapay kar, kar çiçeği figürü unsurlarını barındıran bir dekorasyon türü. 


Konsepte uygun merdiven süsleme uygulamalarını da içerir. Bu uygulama trabzanların dallarla, çiçeklerle donatılması; basamaklara hediye paketleri, mumlar, fenerler yerleştirilmesi gibi farklı şekillerde olabilir.






Yaldızlı, parıltılı, simli, yanardöner objeler içermesi adettendir. Bu tip objeler çam ağacında, avizede, raflarda, şöminenin üstünde ve daha bir sürü yerde olabilir.












Evde şömine varsa yılbaşı dekorasyonu için mutlaka kullanılır. Üstü ve çevresi yılbaşı çorapları ve başka süslerle donatılır. Yılbaşı hediyeleri, ağaç alındıysa çoğu zaman onun dibine yerleştirilir. Fakat şöminenin yanına koyulduğu uygulamalar da vardır.







Yılbaşı masası olay var bir de. Evde yılbaşı partisi vermek gibi bir niyetiniz varsa ona göre bir masa da hazırlamak gerekir tabii. Böyle masa örneklerinin çoğunda klasik yılbaşı renkleri olan kırmızı ve yeşilin kullanıldığını görürsünüz. Ama farklı alternatifler de vardır. Esas olan böyle biraz gösterişli, neşeli, özenli, şık bir masa hazırlamaktır. Masada güzel bir orta süsü olması iyi olur. Üstünü mumlarla, çiçeklerle, biblolarla, tabaklara koyulmuş küçük hediye paketleriyle süsleyebilir; sandalyeleri giydirebilirsiniz. İnternet ortamında bu konuda pek çok fikir var.











Yılbaşı dekorasyonu yaparken mumlarla süsleme fikirlerini de dikkate alabilirsiniz. 





Hazırladığım diğer fotoğrafları da ekledikten sonra yazımı internet boşluğuna fırlatıcam. Faydalı olması dileğiyle...

























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder