17 Eylül 2018 Pazartesi

2018 Eylül Ayında Patara Plajı


18 km. uzunluğuyla Akdeniz'in en uzun plajı oluyor Patara Plajı.  Upuzun kumsalı etkileyici. Kumsal, deniz, her yer göz alabildiğine kum.  İnce ve görünüm itibariyle çok güzel bir kum.


















Ama üstünde yürümesi, kısa mesafe için bile yorucu. Baya da sıcaktı, Temmuz - Ağustos'ta nasıl oluyordur kim bilir. Bazı filmlerin çöl sahneleri burada çekiliyormuş.


2018 Eylül'ünün başlarında çok dalgalı idi ama bu bizi içine girmekten alıkoymadı, keyifle hoplayıp zıpladık hatta. Dalgalar yüzünden yüzmeye müsait değil zaten, ama gittiğimiz gündeki dalgasında oynamak hem yorucu, hem de eğlenceliydi. Bilmiyorum, belki dalgaların daha rahatsız edici olduğu günleri de oluyordur.

Denizi çok sığ, çok çok. Gidiyorsun, gidiyorsun, biraz daha, biraz daha gidiyorsun; diz kapaklarını lütfen ıslatıyor. Biraz daha yukarıya çıksa bile sonra tekrar aşağıya iniyor.



Tesiste fiyatlar makul, şezlong ve şemsiye ücretleri de Kaputaş Plajı gibi idi; parça başı 7.5 TL. Girişte de ücret ödedik ama ne kadardı unuttum. Kişi başı 15 TL idi galiba.

Deniz daha çabuk derinleşse idi iyiydi ama bunun dışında keyifli saatler geçirdik orada. Mevsim itibariyle herhalde, çok fazla insan yoktu.


Biz öğle vakti kaldık ve akşamüstü döndük. O saatten sonra burada yürüyüş yapmak, fotoğraf video çekmek, manzarayı izlemek gayet keyifli olabilirdi aslında.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder