5 Mart 2017 Pazar

Pazarda Bahar Çiçekleri


Hava serindir, dondurmaz ama sıkı giyinmediysen üşütür. Bazen bir güneş gelir, kısa bir süre için ısınırsın, sonra gider. İlkbahar gelmiş değildir henüz. Ama "Az kaldı, yoldayım, geliyorum" dercesine hareketler çekmektedir. Pazarda bahar çiçekleri görülmeye başlamıştır, çok da güzeldirler.



















Daha aydınlık, daha ılık, daha cıvıltılı renkleri olan o mevsim, yola çıkmıştır besbelli.


Pazarda, küçük tezgahının başındasındır. Şubat ayının son günleri. Bir süredir İlkbahar göz kırpmaktadır, belki 1 hafta öncesine kadar hiç kapatmadığın doğal gazı, ara ara kısmaya, hatta bazen kapatmaya başlamışsındır.





İlkbahar geliyordur çünkü. "2 - 3 haftaya oralardayım" der gibidir. Yanıltmaca veriyor da olabilir tabii, Mart'ın nasıl geçeceği belli olmaz. Ama artık öyle günlerce sürecek bir kar  - kış beklemiyorsundur. Yaşadığın yere bağlı olarak değişebilir bu tabii. Gebze'de yaşıyorsan bu saatten sonra dehşetli bir kış beklemezsin, burası kış mevsiminin çok sert geçtiği bir yer değildir. Öyle bir kış olsa da sık sık olmaz.




Mevlüt'le Necla'nın çiçek tezgahıyla aranda sadece bir tezgah vardır. Kafanı çevirdin mi az ötede saksıların, vazoların, kasaların içinde renk bahar çiçekleri olduğunu görürsün. İçin açılır. Necla çekimlerin ücretli olduğunu söyler, faturayı adresine yollamasını söylersin. Ücretliyse ücreti, şu güzelim renkler için değmez mi?



Ve haftaya salona ve mutfağa koymak için biraz çiçek almayı düşünürsün. Evine de bahar gelsin diye.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder