3 Kasım 2016 Perşembe

Projektif (Mi Ne) Aldatma Potansiyeli Testi


Bugün TV'de gördüğüm bir test. Uzak Doğudan bir bilim adamının piyasaya sürdüğü bilimsel bir şeymiş hesapta, bunu yaparak eşinizin veya sevgilinizin aldatma potansiyeli düşük mü, yüksek mi onu anlıyormuşsunuz. Projektif kelimesi de doğru olmayabilir, test için pro bir şey dediler, aklımda projektif aldatma potansiyeli testi diye kalmış. Test bana saçma geldi bu arada ama ne kadarcık psikoloji biliyorum ki, belki hakkaten bilimseldir.




















Bu aldatma testi için bir masanın üstüne bir örtü seriyorsunuz ve örtünün üstüne de partnerinizin en sevdiği içecekten 1 bardak koyuyorsunuz. O da masada oturuyor veya yanında duruyor, ne bileyim işte. Sonra soruyorsunuz; elim çarpsa da mesela bu bardak devrilse sence masanın üstünde nasıl bir leke oluşur?" Aldatma potansiyeli bu cevaba göre ölçülecek işte.

Size "Manyak mısın, nasıl soru bu durduk yerde?" diyebilir, onu da düşündüm; ".Eğlenceli bir oyun bu, sonuca göre senin hakkında bir şey tespit edicem." dersiniz. Testin amacının belli olmasını istemiyorsanız da başka bir şey sallarsınız; şu cevabı verdin, öyleyse sende yüksek tansiyon sorunu olabilir falan gibi bir şey.

Şimdi, tespiti yapabilmek için arkadaşa şu 4 alternatifi sunmalısınız. Cevabın bunların arasından seçilmesi gerekiyor. Soru neydi; bardak devrilirse masanın üstünde ne tip bir leke oluşur? İşte cevap şıkları:

a) Örtü boydan boya, tamamen leke içinde kalır.
b) Lekeler birkaç büyük damla şeklinde olur.
c) Lekeler birkaç küçük damla şeklinde olur.
d) Ufacık bir leke oluşur.

Şıkların karşılığı olan tespitler de şöyle:
a) Cinsel dürtüleri güçlü, aldatma ihtimali yüksek, karşı cins karşısında kendini kontrol etmekte zorlanan biri (En tehlikeli durum)
b) Yukarıdakine göre biraz daha kontrollü biri ama çok eşliliğe çok muhalif değil
c) Dürtülerini baya kontrol edebilen biri (En iyisi)
d) Cinsel güdüleri normalin altında olan biri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder